Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir ve Toplanır?

Doğru hazırlanmak hem eşyaların toplanıp paketlenmesi hemde paketlerin tekrar açılması aşamasında size kolaylık ve daha az stres oluşturur.

Her yıl milyonlarca insan eşyalarını toplayıp yeni bir şehir veya ilçede yeni bir maceraya başlıyor. Yeni bir şehirde yaşama heyecanı insanı heveslendirebilir ama ondan önce yapılacak birçok paketleme ve toplama işi var. Hemen heyecanınızı kaybetmeyin bu işi de eğlenceli hale getirmek sizin elinizde…

Taşınmaya daha rahat hazırlanmak için önce şu önerilerimize bir göz atın ardından paketleme önerileri gelecektir.

1- Fazlalıklardan kurtulun

Taşınmaya hazırlığın ilk adımı her zaman evdeki fazla ve gereksiz eşyaları yeni eve götürmemek için eleme yapmak olmalı. Bazen taşınmayı eşyaları yenileme fırsatı olarakta kullanırız. Bu durumda var olan eşyalardan nasıl kurtulacağımız sorusu gelir akıllara işte eldeki üç seçenek.

Bağışlayın: Eğer hala kullanılabilecek şekildeyse bu eşyalar çevrenizdeki ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilirisiniz. Çevrenizde böyle kimseler yoksa yardım kuruluşlarının böyle eşyaları kabul ettiğini biliyoruz bu konuda internette biraz arama yapmanızı öneriyoruz.

Belediyelerin artık neredeyse her mahalleye koydukları elbise kumbaralarını unutmayın. Fazla olan ve bağışlamak istediğiniz elbiselerinizi bu kumbaralara atabilirsiniz. Yine belediyelerin diğer eşyalar içinde bir hizmeti olup olmadığını bulunduğunuz ilçenin belediyesi ile iletişime geçebilirsiniz.

Satın: İkinci el ürünlerin satıldığı birçok platform var ve mobil uygulamalar var Letgo ile bu ürünlerinizin resimlerini çekip satmaya başlayabilirsiniz. Satmaya taşınmaya haftalar kala başlamanız önemli hemen eşyayı satılığa çıkarmanız satılacağı anlamına gelmiyor. Eğer iki, üç hafta geçipte kimse talip olmazsa satış işi yatabilir iyi planlayın.

Atın: Artık kimsenin işine yaramayacağını düşündüğünüz eşyalara teşekkür edip çöpe gönderebilirsiniz. Yine mobilya ve beyaz eşyaların geri dönüşümü için belediyeden evsel atıkların toplanması için randevu isteyin. Birçok belediye bu eşyaları gelip alıyor. Zabıta müdürlüğünden bilgi alabilirsiniz.

2- Yiyecek Alışverişinizi Planlayın

Taşınırken yiyecekleri beraberinizde taşımak hiç mantıklı değil. Gideceğiniz yeni şehirde de bu yiyecekleri aynı fiyata almak varken paketleyip oraya kadar taşıma masraflarını sizin karşılamanız bütçenize iyi gelmeyecektir.

Bu nedenle artık taşınmaya karar verdikten sonra öncelik evdeki yiyecekler tükenene kadar mutfak alış verişini unutun. Ardın günlük olarak alışveriş yapmanızı öneriyoruz. Son bir iki gün evde belki sadece çorba ve çay kaynasa daha iyi olabilir. Diğer eşyaları olabildiğince taşınma gününe kadar paketlemiş olun.

3- Toplamaya Odalardan ve Sırayla Başlayın

Eşyalarınızı toplamaya ve paketlemeye en az kullandığınız odalardan başlayın ve her oda için belirli günler planlayın ve o günde odadaki eşyaları taşınmaya hazırlamaya çalışın. Toplama ve paketleme işini birkaç haftaya yaymanız yükünüzü epey hafifletecektir.

Paketlediğiniz her eşyaya gideceği oda ve içindekileri anlatan bir etiket yapıştırın. Ayrıca nasıl taşınması gerektiğini anlatan etiketlerin olması nakliyecinin işini de kolaylaştıracaktır. Etiketlemeyi ihmal etmeyin. Her oda için ilk önce açılacak koliler belirleyin ve bu kolilere ilk önce ihtiyaç duyacağınız eşyaları yerleştirin ve üzerine “Önce Beni Aç” yazmayı ihmal etmeyin. Örnek olarak banyo için hazırlanacak bir öce beni aç kolisinde sabun, havlu, tuvalet kağıdı, diş fırçaları ve diş macunu gibi ilk ihtiyaç duyacağınız eşyalar olabilir.

4- Önemli ve Değeli Eşyalarınız Diğerlerinden Ayırın

Birçok taşınma işleminin sonunda duyduğumuz ve maalesef artık çok geç olduğunu bildiğimiz bir meselede değerli eşyalar ve evraklar ilgilidir. Şunu aklınızdan çıkarmayın eğer taşınacaksanız ilk işlerinizden biri de evinizdeki değerli eşya ve evraklar için bir çözüm bulmanız gerektiğidir. Bir bankadan kiralık kasa alabilir veya başka bir çözüm üretebilirsiniz.

Taşınma karmaşası içinde böyle eşyalar sıklıkla kayboluyor. Ancak bu eşyaları kesinlikle kolilere koyup nakliyat firmasına teslim etmeyin. Çünkü firmanı bu eşyaların taşınmasında sorumluluğu yok. Bazen şöyle şeyler duyuyoruz. Kolim kayboldu içinde eşimin altınları vardı. İçinde başka bir şey olsa bir şeyler yapılabilir ama içinde altın varsa nakliyeci bu benim sorumluluğumda değil ben içinde böyle bir şey olduğunu bilmiyordum. Bilsem taşımazdım diyip sorumluluktan kurtulur. Türk Ticaret Kanununa göre de nakliyeci bu bahanesinde haklıdır. Üzgünüz bu eşyaları taşımıyoruz yazımızı da inceleyebilirsiniz.

5- Faturaları Unutmayın (Elektrik, su, internet)

Elektrik, su, doğal gaz ve internet gibi abonelikleriniz yeni adresinize taşımayı veya iptal etmeyi ihmal etmeyin. Özellikle elektik ve su için abonelikleri iptal ettikten sonra evden çıkmadan önce elektik ve su sayaçlarının birer resmini çekmeyi ihmal etmeyin. Böylece siz evden çıktıktan sonra gelecek ilave veya yanlış faturaları ödeme yükümlülüğünüzden kurtulursunuz. Çünkü elinizde sayaçların son değerleri var. Bu nedenle sayaçların resimlerini çekmeyi ihmal etmeyin.

PAYLAŞ :

0 Yorumlar

Yorum Yap

+90 (544)316 4748